Yatırım dünyası, birçok farklı strateji ve yöntemle doludur. Yatırımcılar, yüksek getiri potansiyeli sunan fırsatları değerlendirmek için sürekli olarak yeni yaklaşımlar ararlar. Son yıllarda daha da popüler hale gelen co-invest ya da ortak yatırım modeli birden fazla yatırımcının sermayelerini birleştirerek aynı projeye ortak yatırım yapmasını sağlar.
Startupfon, 2021 yılında fon kuruluşunu ve 4 girişime yatırımını tamamladıktan sonra 2022 yılında da yatırımlarına hızla devam etti.Startupfon 2022 yılında toplamda 10 girişime daha yatırım yaparak portföyünü 14 girişime yükseltti.
Girişimler MVP’lerini çıkardıkları andan itibaren müşteri ilişkilerine önem verirler. Girişimlerin bütçelerinin düşük olması ve para ödeyen kullanıcı sayılarının az olması, girişimcileri marketing tarafında tutumlu olmaya yönlendirir.
Kısaltması MVP olan “Minimum Viable Product”, hedef kitlenizden feedback alabilmek ve pazara giriş yapabilmek için ana ürününüzün en az eforla üretildiği modeldir. Bu çalışma, spesifik bir ürün ya da hizmeti deneyimlenecek olan erken müşteri kitlesini hedefler.
Asansör konuşması olarak da adlandırılan elevator pitch; start-up’ların markalarını, ürünlerini ya da girişimlerini potansiyel yatırımcılara tanıtırken yaptıkları merak uyandıran kısa sunumdur.
Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in “yeni nesil internet” olarak tanımladığı Metaverse ile ilk olarak 1992 yılında Neal Stephenson'un kaleme aldığı Snow Cash kitabında tanıştık.
Startuplar belirli sorunlara karşı çözümler üreten, kısa zamanda hızlı gelişim sağlamayı amaçlayan projelerdir. Startuplar problem ve çözüm konsepti çerçevesinde gelişmesi ile geniş kitlelere ulaşabilme sürecini kolaylıkla başarır ve bu sayede yatırımcıların ilgisini çeker.
Start-up kültürü içerisinde ekipler önemli bir yer tutar. Farklı fikirlerin daima ön plana çıktığı start-uplar, doğru bir şekilde kurgulanan ekipler ile daha hızlı büyür ve çalışanların aidiyet duygusu gün geçtikçe daha da artar.
Subscribe to our newsletter and follow the developments