Startupfon'un 2022 Yılı Nasıl Geçti

Blog resmi

Startupfon, 2021 yılında fon kuruluşunu ve 4 girişime yatırımını tamamladıktan sonra 2022 yılında da yatırımlarına hızla devam etti. 

Startupfon 2022 yılında toplamda 10 girişime daha yatırım yaparak portföyünü 14 girişime yükseltti. Fon 2022 yılının sonundaki verilere göre, sadece 1 senenin sonunda 2.6 çarpana ulaştı. 

Fon'un yatırım yaptığı her 1$ karşılığında portföydeki girişimler sonraki turlarda 33$ değerinde yatırım aldı. 

2022 senesinde Fon’un yatırım yaptığı girişimlere bakıldığında en çok yatırım yapılan sektörler fintech, eğitim/platform, IOT, robotik ve web3.0 alanındakiler oldu. 

Startupfon portföy girişimlerindeki kadın ortak oranı %35’tir. Fon’daki girişimler 30’dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır ve 400’den fazla çalışana istihdam sağladı. Bu sayılar her geçen gün büyümektedir. 

Fon’daki girişimler Türkiye, İngiltere ve Amerika’da faaliyet göstermekte ve istihdam sağlamaktadır. Girişimlere sektörel olarak bakıldığında fintech, IOT, robotik, web 3.0, sosyal medya, e-ticaret, yapay zeka, spor, İK teknolojileri ve yazılım gibi teknoloji yatırımları yapıldı. 

Startupfon olarak 2022’de yatırımcılara özel yeni eğitim serisi “TechInvestor Academy” etkinlik serisine başladık. Teknoloji yatırımcılığını konuştuğumuz Academy’de sektörün öncü fonları ve medya şirketleri gibi çeşitli partnerlerle iş birlikleri ve etkinlikler düzenlenmiştir. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde düzenlenen etkinliklerimize 100’den fazla yatırımcı ve potansiyel yatırımcılar katılmıştır ve Academy etkinliklerimiz hızla devam etmektedir. 

Fon’un yatırımcı istatistiklerine bakıldığında, yatırımcıların yaklaşık %60’ı İstanbul dışındandır. 

6 Startupfon portföy girişimi, Fast Company dergisinin 2022’de yayınladığı “En Başarılı 100 Girişim” listesinde yer almıştır. Bu girişimlerimiz Colendi, EasyCep, Buy Buddy, Delivers.ai, Atlas Space ve Kunduz’dur. 

Startupfon 2022 senesinde kitle fonlama platformu lisansına başvurusunu tamamladı. 

Startupfon yeni web sitesini yayınlamıştır ve Youtube kanalında bilgilendirici içeriklerin ve konukların yer aldığı yeni video serisini yayına aldı. 

Startupfon olarak bu yılı bitirirken 2023 planları için çalışmaya başladık bile. 

Diğer blog yazılarımız
Oyun Teorisi: Oyun Geliştiricileri için Analitik bir Araç
Girişiminizin Başarısını Sağlayan 3 Faktör
Türkiye'de Oyun Sektörü: Dün, Bugün ve Yarın
Girişimin Hukuki Aşamaları
Girişim Yatırımcılığı Sözlüğü
Fintech Girişimleri: Finansın Dijital Dönüşümü
Girişimcilik 101: VC Finansmanı ve Sonrası
 Girişimcilik 101 
Venture Capital 101: Risk Sermayesi
Globalde Co-Investment
Co-Investment 101: Ortak Yatırım Rehberi
Bir Start-up için Ekip Ne Kadar Önemli?
Tohum Yatırım Nedir?
Metaverse Bir Trend Mi? Geleceği Ne Ölçüde Etkileyebilir?
Elevator Pitch Nasıl Olmalıdır?
İyi Bir MVP Nasıl Olmalıdır?
Startup Marketing 101- Girişimciler için Marketing Rehberi